Účinky zeleného jačmeňa

Zelený jačmeň svojím zložením, očistou organizmu od nežiaducich látok a priamou výživou buniek, dodáva telu potrebnú energiu na optimálne fungovanie. Nie je zameraný na určité ochorenia, ako lieky predpísané u lekára, zelený jačmeň nie je liek, ale jeho konzumáciou sa organizmus regeneruje a súčasne lieči.

 

Napomáha pri liečbe najrôznejších chorôb nevynímajúc artritídu, astmu, chudokrvnosť, impotencie, srdcovocievne a obehové ťažkosti, impotenciu, vysokú hladinu cholesterolu, problémy s obličkami a pečeňou, udržuje imunitný systém a rovnováhu v organizme.
Najčastejšie po zelenom nápoji siahajú ľudia ktorí potrebujú dobiť energiu, detoxikovať (očistiť) organizmus od toxických nánosov z tela, na doplnenie chýbajúcich látok najmä vitamínov a minerálov, ale i na podporu bezchybného fungovania vnútorných orgánov a žliaz, taktiež pri celkovej vyčerpanosti a v neposlednej rade aj pri redukcii telesných pachov.


Ďalšou skupinou sú ľudia, ktorí už majú konkrétny zdravotný problém, napríklad:

 

Srdcovocievne problémy. Zelený jačmeň účinné tlmí zrážanie krvných doštičiek, čo je zásadným krokom k tvorbe trombov, aterosklerózy, srdcovocievnych ochorení a v konečnom rade infarktu myokardu. Vo výťažkoch zo zeleného jačmeňa sú dokázané protizrážanlivé a antitrombotické účinky, taktiež aj účinky chrániace cievy.

 

Anémiu (chudokrvnosť). Anémiou trpí približne jedna štvrtina žien, u starších mužov je tento rozsah ešte omnoho vyšší, ale chudokrvnosť sa objavuje aj u detí v stredoškolskom veku. Pre normálnu krvotvorbu sú potrebné ióny železa, draslíka, medi, taktiež kyselinu listovú a bielkoviny. V dnešnom bežnom stravovaní je príjem živočíšnych bielkovín priveľmi vysoký. Tepelným spracovaním sa v potravinách vitamíny znehodnocujú a železo sa mení na ťažko stráviteľný oxid. Zelený jačmeň obsahuje značné množstvo železa, ktoré je organicky viazané a tráviaci trakt ho vzápätí po konzumácii vstrebe.

 

Kožné problémy. Pri pohľade na človeka bez nejakého zamerania je vnímaná farba a dĺžka vlasov, postava, odev, zároveň povedome je vnímaný aj stav pokožky, ktorý je neklamný indikátor telesného zdravia. Žalúdočné a črevné problémy sa zvyčajne prejavia na pokožke v podobe rôznych vyrážok, zakalené očné bielka alebo opuchnutá tvár bývajú neklamným znakom s problémovou pečeňou alebo obličkami. Krémy, make-up, alebo špecializované kožné lieky a mastičky pomôžu, ale zvyčajne je táto pomoc je krátkodobá a lokálna. Celkovo kožu svojho tela ozdravíte len kompletným zlepšením zdravotného stavu, očistou vnútorných orgánov, predovšetkým správnou funkciou žalúdka a čriev. Veď zbytočne sa nehovorí: „Zdravé črevo, zdravý človek". Prvoradá a dôležitá je strava, ktorá by mala byť bohatá na minerály, enzýmy a vitamíny, ktorá vzpruží a vyživí bunky vnútorných orgánov, detoxikuje ich a tým sa ozdraví aj koža celého tela. Zelený jačmeň má túto silu, jeho pôsobenie je dokázané na pacientoch s kožnými chorobami. Vôbec sa nezveličuje, ak sa tvrdí, že zelený jačmeň spomaľuje starnutie. Túto pozitívnu skutočnosť, ktorá spomaľuje bunkové starnutie, spôsobuje obsah značného množstva SOD (enzým superoxid dismutáza). SOD omladzuje bunky tým, že likviduje kyslíkové radikály, ktoré vznikajú v priebehu metabolizmu, taktiež účinne pôsobia proti ukladaniu pigmentu, melanóze a uhrovitosti pokožky.

 

Potlačuje rast rakovinových buniek. Nápoje zo zeleného jačmeňa vytvárajú optimálne podmienky pre fungovanie organizmu a preventívne pôsobia proti vzniku nekontrolovaných procesov na bunkovej úrovni. Svojim antioxidačným pôsobením chránia bunečné membrány a zabraňujú tvoreniu a rastu rakovinových buniek. Pritom posilňujú obranný aparát, imunitu organizmu.


Diabetes (cukrovka). Reguláciou zásaditosti potravy sa upravuje prechod cukrov cez črevné steny, tým sa následne normalizuje hladina cukru v krvi. Mladý zelený jačmeň je vyhovujúca potravina pre diabetikov.

 

Zápcha je následok zníženej pohyblivosti hrubého čreva. Aktívne zložky hlavne draslík podporuje pohyb tráviaceho ústrojenstva a posilňuje vyprázdňovacie svalstvo. Dlhotrvajúca zápcha vedie k nechutenstvu, bolestiam hlavy, závratom a narušuje spánok a postupne toxikuje telo. Jedinec trpiaci zápchou veľmi často podlieha únave a mentálnej nestabilite.


Nadváha (obezita) Skutočnosť, že nadváha vedie k vysokému krvnému tlaku, srdcovocievnym ochoreniam a artérioskleróze je všeobecne známa. Ak podporíte enzýmy, ktoré pomáhajú metabolizmu tukov, môžete nadváhu redukovať. Spaľovanie prebieha pomocou enzýmov tzv. cytochrómoxidázy. Aktívne zložky zo zeleného jačmeňa sú ideálnou alternatívou kontroly hmotnosti bez drastických diét. Nadváha môže byť aj problémom hormónov štítnej žľazy nie len nesprávneho stravovania a prejedania sa. Zelený jačmeň neutralizuje kyslosť telesných tekutín a tým posilňuje funkciu štítnej žľazy. Na zníženie hmotnosti je potrebná aj úprava stravy. Obmedzte tuky, cukry a škrob, pridajte primeranú fyzickú záťaž a úbytok na postave sa čoskoro dostaví. Okamžité zníženie hmotnosti vám nezaručí nikto, všetko chce svoj čas.

 

Zelený nápoj vhodný pre chorých, pomáha liečiť a regenerovať telo i dušu, pre zdravých pre zmenu vhodná prevencia proti širokej škále zdravotných neduhov, dodá silu a telo nabije energiou. Je ideálny ako tzv. "vyprošťovák" po pohýrenej noci, alebo dobrej oslave.

 

Pokračovať na stránku Užívanie zeleného jačmeňa

tlacitko kupit