Mladý jačmeň Green Ways3 - mesačné balenie
250g
MÁM ZÁUJEM
Chlorella pyrenoidosa GW1320 tabliet
330g
MÁM ZÁUJEM
Zelený jačmeň
Zelený jačmeň, inak nazývaný aj mladý jačmeň je typom zelenej trávy, ktorá je schopná dodávať základnú výživu od mladej rastlinky - klíčku až po starobu - klas.
Zelená farba je vo všeobecnosti symbol živej prírody a života. Zeleň v prírode má za následok chlorofyl, ktorý premieňa slnečnú energiu na bielkoviny, minerálne soli, vitamíny, uhľohydráty a enzýmy. Nachádza vo všetkom zelenom, najmä v zelených listoch, steblách a taktiež aj v plodoch rastlín. V ľudovom liečiteľstve sa chlorofyl vyžíva hlavne na osvieženie krvi a v klasickom lekárstve sa sila chlorofylu využíva najmä pre jeho protizápalové, dezodoračné a dezinfekčné vlastnosti.
Zelený jačmeň, ktorý dostal prívlastok aj mladý jačmeň, alebo zelená šťava je extrakt z výhonkov mladého porastu jačmeňa, ktorý pomáha pri prevencii, ale i pri liečení rôznych chorôb ako je napríklad rakovina, astma, kožné problémy, impotencia u mužov, choroby srdca a krvného obehu, problémy s obličkami, obezitou, zabraňuje tvorbe trombov, aterosklerózy, infarktu myokardu, posilňuje imunitný systém organizmu a mnoho, mnoho iných. Táto široká škála chorôb a zdravotných problémov jednoznačne poukazuje na to, že rastlinný extrakt (miazga) zo zeleného jačmeňa podporuje optimálne fungovanie organizmu a nezameriava sa priamo na určité ochorenia, ako medikamenty (lieky). Pôsobí globálne na celý organizmus a pomáha mu proti všetkým zdravotným neduhom, prospieva zdraviu a udržuje vitalitu človeka.
Zelené lístočky jačmeňa obsahujú celé rozpätie význačných a pre organizmus veľmi potrebných látok. Veľmi dôležitý vápnik, železo, draslík, horčík, mangán, betakarotén, zinok, bielkoviny, aminokyseliny, antioxidanty, vitamíny, ktoré aktivujú enzýmy pomáhajúce pri prevencii chorôb a patologických stavov. Vysoký obsah vitamínov a to najmä vitamín C, E a B. Z vitamínov B skupiny prevažuje vitamín B1, B2, B3, B6, biotín, kyselina listová, kyselina pantoténová a cholín. Jeho zásaditá povaha obnovuje acidoalkalickú rovnováhu v tele, čím sa odbúrava prekyslenie organizmu, ktorý je spôsobený stresom, nesprávnou výživou a nevhodným životným štýlom. Reguláciou zásaditosti sa upravuje napríklad aj priechod cukrov cez črevné steny, čím sa normalizuje hladina cukru v krvi, je vyhovujúci ako potravina pre diabetikov.
Spracovaním zeleného jačmeňa vitamíny a ostatné výživné látky v mladom zelenom jačmeni ostávajú skoro nedotknuté. Pre predstavu nutričná hodnota jednej lyžičky sušeného jačmeňa zodpovedá niekoľkým kusom zeleniny.
Jednoznačne sa dá konštatovať, že zelené potraviny vďaka svojmu zloženiu prospievajú zdraviu a udržujú organizmus v slušnej kondícii.
Pokračovať na stránku Pestovanie a spracovanie zeleného jačmeňa