Pestovanie a spracovanie zeleného jačmeňa

Pestovanie mladého zeleného jačmeňa

Mladý zelený jačmeň je enzymaticky a antioxidačne živý nápoj plný vitamínov, minerálnych látok, stopových prvkov a aminokyselín. Je to prírodný koncentrát z vylisovanej šťavy mladých jačmenných listov.

Pestuje sa úplne organickým naturálnym spôsobom na ploche vyschnutého sladkovodného jazera v Utahu bez použitia pesticídov a herbicídov. Pôda na ktorej vyrastá je bohatá na minerálne látky. Odrába sa šetrným rotačným spôsobom. S jačmeňom sa striedavo pestuje lucerna v súbežných pruhoch, aby nevznikla jednotvárna a neprirodzená monokultúra pozbavená životodarných živín . Lucerna dodáva pôde dusík, ktorý zvyšuje obsah chlorofylu v listoch jačmeňa. Každoročné striedanie plodín a pestovanie v pôde bohatej na minerály, zaisťuje výživnú hodnotu zberanej úrody. Zavlažovanie sa prevádza výlučne mineralizovanou vodou z čistých podzemných prameňov a slnečné lúče rastliny dobíjajú energiou.

Mladé listy jačmeňa sa zberajú, keď dosahujú dĺžku 20 až 25 centimetrov. V tejto počiatočnej fáze rastu majú najvyšší obsah aktívnych zložiek.

 

Spracovanie zeleného jačmeňa

Mladý zelený jačmeň sa pozberá, umyje a vylisuje. Získaný výťažok (šťava) sa suší pri teplote 31°C ani nie dve minúty. Touto krátkou dobou spracovania vzniká 100% čistý a nepasterizovaný prášok na prípravu živej šťavy plnej potrebných látok pre výživu ľudského organizmu. Účinné zložky nie sú poškodené, je to najkvalitnejší spôsob spracovania. Celý priebeh spracovania od zberu do vákuového zabalenia zeleného prášku, netrvá viac ako dve hodiny. Kvalitný prášok jačmeňa je svetlo zelený, po rozpustení vo vode získava sýto zelenú farbu. Svetlá zeleň je daná lomom svetelných lúčov dopadajúcich na jemné čiastočky prášku.

Výrobok sa skladuje na suchom a tmavom mieste pri izbovej teplote, jeho záručná doba je dva roky.

 

Pokračovať na stránku Zloženie zeleného jačmeňa

tlacitko kupit

internetovy obchod s doplnkami vyzivy banner