Spirulina komplexná potravina

Spirulina (Arthrospira platensis), je mikroskopická modrozelená sinica. Jej meno má pôvod zo špirálovitého charakteru vlákien. Túto sinicu používali už ako pokrm napríklad v Mexiku.  Doposiaľ sa stále konzumuje ako sušený chlieb v oblasti Lake republiky Čad.
Koncom minulého storočia sa začala komerčná výroba Spiruliny, pre jej vysoký obsah výživových látok ako potravinový doplnok zdravej výživy.

Spirulina je potravina, ktorá obsahuje v sušine 60 – 70 %  plnohodnotných bielkovín. Je významným prírodným zdrojom živín a vitamínov hlavne vitamínu B12 a provitamínu A (betakarotén), vitamín E, obsahuje minerálne látky, kyselinu gama-linolénová (GLA), má vysoký obsah železa, kompletnú ucelenú škálu esenciálnych aminokyselín a polynenasýtené mastné kyseliny v najpriaznivejší pomere, čo bežná rastlinná strava neposkytuje, a celý rad enzýmov, ktoré pomáhajú pri trávení. Zelené rastlinné farbivo chlorofyl a modrý fytocyanín, veľmi účinná fytochemikália proti rakovine, má obrovský obsah antioxidantov.

Užívaním Spiruliny máte istotu, že organizmu dodávate všetky podstatný základné živiny. Spirulina je vhodná pre deti i dospelých. Je doporučovaná aj pre vegánov a vegetariánov, zhľadom na jej zloženie je vhodným prípravkom na doplnenie základných živín. Zvlášť vhodná je pre diabetikov, ľudí, ktorí sú vystavení sústavnému stresu, nesprávne sa stravujú, majú tráviace ťažkosti, nadváhu, fyzicky ťažko pracujú a pre športovcov.

 

Pokračovať na stránku Spirulina a jej vlastnosti

tlacitko kupit