Spirulina a jej vlastnosti

 

Spirulina patrí medzi funkčné potraviny a má jeden z najvyšších obsahov bielkovín. Obsahuje  60-70% bielkovín. Na rozdiel od iných foriem proteínov, bielkovina Spiruliny je na 85-95% stráviteľná ako jedna z mála prírodných zdrojov. Spirulina patrí medzi účinné prírodné prostriedky na podporu chudnutia. Pre jej vlastnosti a vysokú nutričnú hodnotu je vhodná počas redukčnej diéty či pôstu.

Priaznivo pôsobí na imunitný systém. Disponuje výrazným antibakteriálnym, antialergickým, antiparazitickým, antioxidačným a proti nádorovým účinkom, znižuje krvný tlak a cholesterol v krvi. Zlepšuje trávenie a vstrebávanie živín z  potravín, ochraňuje pred infekciou, stimuluje imunitný systém, napomáha pri liečbe diabetes mellitus. U obéznych jedincov dochádza k výraznému zníženiu telesnej hmotnosti.

Pomáha odstrániť chronickú zápchu a plynatosť, podporuje tvorbu probiotických kultúr (lactobacillus a bifidobaktérie), istí tráviace ústrojenstvo a udržuje v dobrom stave črevnú mikroflóru. Je významným zdrojom chlorofylu, ktorý má detoxikačné vlastnosti. Odstraňuje z organizmu ťažké kovy, chemické a iné jedovaté látky. Regeneruje pečeň a čistí krv. Pôsobí ako silný antioxidant a tiež vplýva na potlačenie vysokého krvného tlaku.

 

Spirulina je vhodným doplnkom pre väčšinu osôb. Ako aj pri iných potravinách, môžu aj tu nastať isté obmedzenia, na ktoré si treba dávať pozor. Pokiaľ sa prejavia nežiaduce účinky najmä teda vznik hnačiek či zvracanie je lepšie  užívanie pozastaviť.

 

Pokračovať na stránku Chlorella verzus Spirulina

tlacitko kupit