Skúsenosti s migrénou a zelenými potravinami

Mám 35 rokov a od 23 rokov som mala časté migrény. Na vyšetreniach sa na nič neprišlo. V rodine tým trpí aj moja sesternica, ktorá mi poradila vyskúšať niečo iné ako len lieky od bolesti. Časom som vypozorovala, že migréna v mojom prípade vzniká kvôli nedostatku spánku či dlhého spánku, psychického vypätia, potravín ako čokoláda, víno, plesnivé syry a dokonca aj jahody. Moje okolie už na moje bolesti hlavy bolo zvyknuté. Manžel si brával voľno v práci, aby sa mohol postarať o deti, keď ma to chytilo. Ak sa migrénový záchvat rozbehol, už nepomohli žiadne lieky. Musela som to prečkať v tichu, tme a pokoji od 8 - 24 hodín.


Skúšala som bylinky, bola som u liečiteľa, dala som sa aj homeopatiu. Je možné, že som tomu nedala dostatočný čas, ale oddialenie migrén sa nedostavilo.
Sú to 2 roky, čo pravidelne užívam jačmeň a chlorelu od firmy Green Ways. Pôvodne som to začala užívať na astmu a lupienku, ale ako prvé sa mi napodiv upravila migréna. Počas 1,5 mesiaca užívania ( 3 x denne jačmeň a 30 Chlorella ) som zistila, že ma už dlho nebolela hlava. Bolo to neuveriteľné! Za tie 2 roky som mala silnú migrénu ( vracanie, hnačka ) len 4x. Predtým to bol interval na dva mesiace. Väčšinou to bolo z dôvodu podhodnotenia zelených potravín s kombináciou nevhodných potravín ( víno, niva, stres... )
Moja skúsenosť?

 

  • Môžem si dať pohár vína, čokoládu, nivu ... a ráno nemám migrénu
  • Aj keď sa stane, že málo spím, nemám migrénu

Zlepšil sa mi aj predmenštruačný syndróm, kedy som mala tieto stavy skoro vždy. Teraz mám len 1 deň bolesť hlavy, v porovnaní s migrénou je to maličkosť. Jedna z vecí, ktorá sa chlorelou začala riešiť je podľa mňa silná detoxikácia. Predpokladám, že chlorela urobila kus práce a pomohla mi zbaviť sa toxických látok a preto sa tiež znížila frekvencia migrén.
Ďalšia vec, ktorá ma napadá je zvýšenie prísunu vstrebateľného horčíka, ktorého je v zelených potravinách dostatok.
V každom prípade prajem všetkým, ktorý trpia častými záchvatmi migrény vytrvalosť v užívaní zelených potravín. Rozhodne to stojí za to. Užívať si život bez migrény a byť k dispozícii sám sebe aj svojej rodine je super pocit.


H.P