Mladý jačmeň Green Ways
3 - mesačné balenie
250g
MÁM ZÁUJEM
Chlorella pyrenoidosa GW
1320 tabliet
330g
MÁM ZÁUJEM
Zloženie zeleného jačmeňa
Celá potravina je komplexom mnohých látok existujúcich v zložitých vzťahoch. Izolovaním jednotlivých živín sa ničí ich sila vzájomného pôsobenia. Nutričné hodnoty celostných zelených potravín, nie je možné vnímať iba matematicky. Zelené potraviny ako komplex sa musia hodnotiť podľa toho ako fungujú, nie presne podľa tabuľkových hodnôt, akoby mali fungovať. Napriek dostupnosti zdravých potravín mnohí ľudia trpia nedostatkom niektorých vitamínov alebo minerálov, s čím sú spojené mnohé zdravotné problémy. Preto sú doporučované zelené potraviny, ktoré organizmus zasýtia a zároveň aj čistia.
Zloženie zeleného jačmeňa na 100g produktu
Nutričná analýza | |
Chlorofyl | 300 mg/100g |
Bielkoviny | 280 mg/g |
Cukry | 500 mg/g |
Vitamíny | |
Betakarotén | 1370 IU/g |
Vitamín A | < 50 IU/100g |
Vitamín B1 | 0,43 mg/100g |
Vitamín B2 | 2,41 mg/100g |
Niacín | 3,63 mg/100g |
Vitamín B5 | 5,1 mg/100g |
Vitamín B6 | 17,8 mg/100g |
Biotín | 0,8 mg/100g |
Vitamín C | 457 mg/100g |
Vitamín E | 22,5 IU/100g |
Vitamín K | 0,776 mg/100g |
Kyselina listová | 1,5 mg/100g |
Aminokyseliny | |
Alanín | 16,9 mg/g |
Methionín | 3,6 mg/g |
Arginín | 13,4 mg/g |
Fenylalanín | 13,0 mg/g |
Prolín | 14,8 mg/g |
Serín | 11,4 mg/g |
Glycín | 12,4 mg/g |
Treonín | 11,5 mg/g |
Histidín | 5,22 mg/g |
Tyrosín | 8,29 mg/g |
Izoleucín | 18,2 mg/g |
Valín | 13,0 mg/g |
Leucín | 18,2 mg/g |
Lyzín | 14,6 mg/g |
Kyselina aspartamová | 19,7 mg/g |
Kyselina glutamová | 26,1 mg/g |
Minerály | |
Vápnik | 6,8 mg/g |
Draslík | 40,5 mg/g |
Horčík | 0,03 mg/g |
Železo | 0,37 mg/g |
Kremík | 0,04 mg/g |
Sodík | 6,41 mg/g |
Fosfor | 3,94 mg/g |
Bór | 58 mcg/g |
Mangán | 0,14 mg/g |
Meď | 0,09 mg/g |
Striebro | 0,50 mcg/g |
Chróm | 1,09 mcg/g |
Mladý zelený jačmeň je spracovaný šetrne, aj to je jeden z dôvodov obsahu celého spektra živých enzýmov. Enzymatická aktivita bola zmeraná u dvadsiatich známych enzýmov, ako je napríklad kataláza, cytochrómoxidáza, superoxiddismutáza (SOD), likvidátor voľných radikálov, enzým urýchľujúci oxidáciu a redukciu, peroxidáza rozkladajúci peroxid vodíka na kyslík a vodu pre ľahké vylúčenie z tela, oxidáza nutná pri spracovaní mastných kyselín, transhydrogenáza dôležitá pre srdcové tkanivo. Vyznačuje sa aj silnou antioxidačnou aktivitou.
Z výživového hľadiska zo všetkých zelených tráv za najhodnotnejšiu. Obsahuje 18 aminokyselín z 20 vrátane 8 esenciálnych, sú to práve tie ktoré si telo nevie vyrobiť samo. Aminokyseliny sú základným stavebným kameňom bielkovín, z ktorých je tvorená každá bunka ľudského tela, teda sú nenahraditeľné pre bunečnú tvorbu, regeneráciu a zachovanie všetkých životných funkcií organizmu.